Denne gang har MadbloggerUdfordringen teamet op med Ost & ko, som afholder endnu en opskriftskonkurrence. Temaerne i denne runde er Ost til – brinner + Ost – på farten.
Men MadbloggerUdfordringen er jo netop ikke en konkurrence, tænker du nok, og det har du fuldstændig ret i. Udfordringen er derfor et benspænd i hver af kategorierne, for lige at udfordre dig det ekstra i konkurrencen!
Hvis du vælger at servere morgenmad til aftensmad, Ost til – brinner, er benspændet at minimum én af ostene skal være tilberedt og/eller indgå i en ret, forstået sådan at den ikke serveres blot som den kommer fra køledisken. Brinner er en sammentrækning af de engelske ord breakfast og dinner.
Snupper du kategorien Ost – på farten, skal der indgå minimum to specifikke ostetyper i din opskrift. Ostene blev udtrukket til Fredagsost 28. oktober (se fotos på Ost & kos Facebook-side) og er: Esrom og fast modnet. I kategorien her inviteres du til at komme med dit bud på osteopskrifter, der kan indtages udenfor hjemmets fire vægge, når du er på vej fra A til B, på picnic i parken eller noget helt tredje.
Har du svært ved at fange dig en Esrom, så tjek kortet her: Forhandlere af ostetypen Esrom – send gerne en mail (se info på kortet) hvis du finder en forhandler der ikke er på kortet, sådan at vi får så komplet et kort som muligt.
Det er valgfrit, om du vil deltage i både MadbloggerUdfordringen og Ost & kos opskriftskonkurrence.
MadbloggerUdfordringen er ikke en konkurrence og du deltager, ligesom du plejer, ved at linke til dit blogindlæg i kommentarfeltet her på siden. MadbloggerUdfordringen deler udvalgte billeder på facebook og pinterest og linker selvfølgelig til dit indlæg. Ligesom du er hjertelig velkommen til at dele på Instagram med #MadbloggerUdfordringen12
Vælger du at deltage i Ost & kos opskriftskonkurrence også, så send dit bidrag til mailto:konkurrence@ostogko.dk. Bemærk, at du skal gøre begge dele, hvis du ønsker at deltage i både MadbloggerUdfordringen og Ost & kos opskriftskonkurrence. Du kan se konkurrencebetingelserne for opskriftskonkurrencen på siden her. Deltager du i Ost & kos opskriftskonkurrence, så har du mulighed for at vinde op til 6.000 kr. for dine gode osteopskrifter.
Deadline for både MadbloggerUdfordringen og Ost & kos opskriftskonkurrence er til og med 27. november.
Jeg hopper med på ‘Ost – til brinner’ i første omgang. Det er blevet til denne Croque Malou http://klidmoster.dk/2016/11/madbloggerudfordringen-12-ost-til.html
One down – one to go…
Her er det ‘Ost – til brinner’:
http://ostesnak.dk/brinner-strejf-ost/
Så nåede jeg også at lave Ost – til Brinner.
Det blev til denne ostesouflé med grønkålssalat.
http://glutenfriforbegyndere.dk/ostesoufle-med-groenkaalssalat/
Så blev det til Ost – til Brinner
Hos os blev det til en iransk-inspireret omelet i wrap med syltede rødløg og bagte cherrytomater/peberfrugter .
http://sisterfood.dk/recipe/omelet-i-wraps-med-syltede-loeg-og-bagte-peberfrugter/
Vi snupper også lige Ost – på farten
Det blev til disse lækre ostevandbakkelser med røget Fanø laks og basilikumscreme med flødeost.
http://sisterfood.dk/recipe/ostevandbakkelser-med-laks-og-basilikumcreme/
Jeg er også hoppet med på ‘Ost – på farten’ – med disse grove snegle med osteremonce http://klidmoster.dk/2016/11/madbloggerudfordringen-12-ost-pa-farten25.html
Så blev det Ost på farten: Flotte salater i glas og muffins med esrom og grøntsager.
http://ostesnak.dk/ost-og-salat-paa-farten/
Så blev der også lavet Ost – på farten 😀
For en gangs skyld har det været en fordel at bo langt oppe i Jylland. Ostemanden fra Vindblæs har nemlig ikke mindre end 4 forskellige Esrom oste, at vælge imellem og han kommer til Aalborg hver onsdag og lørdag.
http://glutenfriforbegyndere.dk/rosenkaalssalat-og-glutenfrie-gulerodsmuffins/
Puha, så nåede jeg da lige at lave en walisisk ostemad med Røget Benedict – det skal vi da have til Brinner i aften.
http://cookvalley.blogspot.com/2016/11/brinner-walisisk-ostemad-til-aftensmad.html
Huup! I sidste øjeblik kommer Noter fra Havens bidrag til kategorien Brinner. Sprød, paneret Esrom med timian og saltet torsk på vinteræbler og grønkål. https://christinadamgaard.wordpress.com/2016/11/27/madbloggerudfordringen-ost-ko-brinner-sprod-paneret-esrom-med-timian-saltet-torsk-solbaer-vinteraebler-og-gronkal/
Er bare pjattet med at det nu er trendy at spise morgenmad til aftensmad – jeg ELSKER morgenbordets lyksaligheder.
Her er det comfort food så det sir spar 2 i kategorien Ost-til brinner: https://lacucinanada.com/2016/11/27/brinner-hash-brown-taerte-m-ost-aeg-og-bacon/
Brinner brød med æg, bacon og Them Krystalost: http://www.dyrbysmad.com/2016/11/brinner-brd-med-g-bacon-og-ost.html 🙂