Madblogger Udfordringen #2 – sådan gik det!

14 - 1

Foto: VanløseBlues

I mandags var der deadline for indlæg i anden runde af udfordringen, og der mangler desværre et par stykker endnu. De får en sød lille reminder via mail, og jeg håber at de blot er forsinkede. Heldigvis har de flertallet både været i køkkenet og lege – leget med udfordringen der lød:

Du får tildelt en anden madblog som også er tilmeldt udfordringen. På denne blog vælger du selv en opskrift som du splejser med én af dine egne opskrifter!

Der skal være en genkendelighed ifht den opskrift du vælger, og mindst tre ingredienser skal gå igen.

Og TUSIND tak til jer alle for at I vil være med!

Det har denne gang bragt en lidt større udfordring med sig for mange af os, end den første udfordring hvor der var færre spilleregler. Meeen det er jo også en UDFORDRING, ikk´?

– Hvis du kun orker at se billeder af den lækre mad, så søg på #madbloggerudfordringen på Instagram og se alle lækkerierne. Der er ikke blevet plads til at illustrere alle indlæggene med billeder, i det der i forvejen er det længste indlæg jeg indtil dato har skrevet. Beklager. Men klik løs på linksene, og se de mange forskellige måder udfordringen er grebet an på denne gang også.

Bakemester Snipp har bagt Supersprøe sjokolade og kokos kjeks efter at have splejset en af sine egne opskrifter med en opskrift fra den blog hun fik tildelt. Den blog hun fik ved lodtrækningen er kage-mesterinden, Kage! Kage! Kage!, som valgte at gøre en opskrift fra det salte køkken til en dessert, en tapas-macarons med gedeost og bacon:

Kagekagekage/LaCucinaNada

Faster Philip er gået omelet-vejen i makkerskabet med WAO Food, som fremtryllede denne mazarin-sag:

WAO Food

Noget i ovnen gik ombord i Brændstof, og begge endte med at bage nogle lækre sager.

Lillians Matblogg har tryllet konfiterede tomater om til en tomatsuppe, en opskrift af Svigerinde, hvor Svigerinde ændrede en suppe til en chorizo muffin:

022514_1534_madbloggeru1

Og så er der Madimperiet, fedt navn til en madblog i øvrigt, der var så kreativ at mikse elementer fra en af sine egne retter, nemlig kanin i riesling, men en toscatærte på modpartens blog:

tc3a6rte3

Og modparten, Bagning med budget fremtryllede en hel kagetallerken:

en kagetallerken

My healthy journal er med på LCHF-trenden, og har begået lidt af en trelags chokoladekage, inspireret af en chokoladekage opskrift på Winthermad, som gik en helt anden vej, og disker op med Nordiske lammespyd med blomkålstabouleh og sellerihumus. Chokoladekagen får du et billede af her:

c3 - Kopi

Julie på bloggen har nappet Frøken Annes thai-deller, hvor Anne fremtryllede pizza LCHF-style. (Læs i øvrigt Anne´s ret så morsomme indlæg, som også rummer dagens outfit).

Lines Madblog valgte at komme Gastromad´s mørbrad i Soya i friske forårsruller – hvor Gastromad har lavet en anretning med syltede hvide asparges med avocado og æg, en forårstallerken uden lige:

Egg-Asparges2

Madkollektiv har været ude i en parrings-leg, som er endt i en Lakrids crème brûlée med hindbær symfoni:

lakrids_creme_brulee

Desserten er bla inspireret af en opskrift hos Gourmensch – han er derimod gået paleo-vejen hvor han har leget med forskellige teknikker.

Crockpotpusheren og Klidmosterdisker op med flere indlæg begge to, udover de opskrifter du kan klikke dig til her, så søg på #madbloggerudfordringen på begge blogs, og se opskrifter på alt fra Klefitiko Chicken Suovlaki til Mangochutney is med sprødt kyllingeskind:

2014-02-16 00_05_41

TildeMad byder på fastelavnsboller med Smag Livets lemoncurd, og Smag Livet har valgt at lave flødeboller på en kiksebund med lakrids.

Også norske Trine har brugt curd i en opskrift, en appelsin curd fundet på Love and Lemongrass – her blev det til en ”Kaya” pundkage med limeglasur.

Jonas Kogebog lod sig inspirere af både årstiden og sin makkers blog, og endte med at diske op med hele to indlæg. -Hvis du ikke ved hvordan du renser stenbiderrogn, så læs indlægget her! Makkeren, Cookvalley, var ligeledes på spændende indkøb, og debuterede med Skorzonerødder, her i en udgave med skvalderkål:

skorzonne med skvalderkål

Flødeboller med gorgonzola. Ja du læste rigtigt. Det er hvad modige Ostesnak fik ud af udfordringen.

Min tekniske makker her på konceptet Madblogger Udfordringen, MadetMere, lod sig udfordre på at lave hjemmelavet mozzarella, der endte på en fristende pizza. Den opskrift fandt han på Skovsgaards Mad, der serverer hjemmelavede Ravioli med jomfruhummer. De herrer kan da nok imponere en dame eller to.

Danmarks nok yngste madbloggere, Buttermilksea, har lavet myslikugler og Mit livs kogebog fortæller hvordan en pæremuffin blev til carpaccio.

De herrer bag bloggen Kokketræf, har bagt Polarkakor til madpakken, inspireret af Den glade kagekone.

Og så blev det til to udgaver af cupcakes hos henholdsvis Miss Mocca og Frk Cupcake, den ene i en romantisk udgave og delt på selveste Valentines Day, den anden i en rugbrøds-variation, som ses her:

IMG_1396

Med Det skal smage af noget´s bidrag til Madblogger Udfordringen, bliver vi i cupcake/muffin-genren, og Louises Madblog har lavet is af skyr som hun serverer med rabarber og mandelmarengs.

En anden af de norske madbloggere vi har med ombord i denne omgang af udfordringen, har tilberedt and med frugt, du kan se hvordan Godt og Sunt har grejet den her. La Nourriture valgte at byde på en gang curry med kalv og koriander.

Madbloggerudfordringen-9_FAV_RED

Ovenstående er en grønkålssalat med bagt græskar og grillet ost, som Fru Kofoeds Køkken fik ud af udfordringen, Anna-Mad gik derimod den søde vej med en Cheesecake.

Dyrbys Mad skulle finde en opskrift på min blog, og det blev til en Pæretærte med vanilje, citron og birkes. Den ser bare indbydende ud! Min indlæg derimod gik ikke helt som jeg ville, men sjovt var det at lege med stivelsesmidler og den gode smag var da også på sin plads i min anretning af Kærnemælksfromage med citronkaviar, syltede citronskaller, æblekugler og æble dippedutter.

En enkelt svensker greb også udfordringen, og  Vin mat & Alsace kreerede Canard confit – anka med bakad rödlök, jordärtskocka & rödvinssås med balsamvinäger. Inspireret af det nordfranske som Roland byder på, kom With Love & Sugar på at lave en dessert-pizza på en Tarte Flambee bund, du ser den fristende sag her:

IMG_0573

En verden af smag har begået en bøfsalat, og Heidis Verden har sjovt nok også lavet salat, en Couscous Salat.

Raavare er gået fiske-vejen og serverer Fish Pie.

Bakegleder fandt glæde ved at bage Peanøttcupcakes med deilig sjokoladefrosting, og hendes søde udfordrer Sukkerhjerte frister med intet mindre en Ultimativ Chokoladekage:

SONY DSC

VanløseBlues har svinget tryllestaven, og har forvandlet to pizze til en salat! På billedet øverst i indlægget ser du resultatet.

Miss Dahl har som mange andre ikke kunne begrænse sig, og har disket op med en desserttallerken, hvorpå hun byder på makroner med sjokoladefyll og pralin-iskreme. Mums.

Endnu engang er det blevet til Cupcakes, men hos Larsens Fristelser er de med græskar, hvor hendes makker, Cupkageriet fandt på Bagt chokoladegrød med banan og kokos, som tager sig således ud:

bagt-grød-med-chokolade-007-1024x680

DellieDelicious har anrettet to slags is så smukt – der er pt en teknisk fejl der gør at jeg i skrivende stund ikke kan dele link til hendes makker, Sjønnes Mad – der arbejdes på sagen!

Det blev til en Bjørnebærtrifle hos Enkelt ogg Greit – hvor lyder det bare enorm meget sødere på norsk, ikk´? – og hos Rigeligt Smør blev det til en burger med svin, chorizo og manchego.

Monica har gjort det i en Vintersalat med rosenkål og appelsin , da hun blev inspireret af Dagligmad´s mange skriverier om kål. Dagligmad derimod lavede en Græskarsuppe om til en Græskar is.

Oliven og Sjokolade har lavet en grød af en gulerodspesto, som er fundet hos Smag paa maden, som valgte at lave en sund omgang Teriyaki laks med stegte squashnoodles.

Hos Kager til kaffen er hjerter i flødesauce forvandlet til Hjerter i fløderand, se her hvor fint hjertet tager sig ud:

b

– Jeg må vist hellere se at blive hjerte-ven med min husblas og prøve at lave sådan en.

Kager til Kaffen fandt inspiration hos Kogekonens Univers, der vist er bidt af en gal sous vide, og har brugt ingredienser som birkes, citron og flødeost til en Svinemørbrad, her serveret i selskab med sellerifritter:

2014-02-16 19_46_45

En nyere, men ret så produktiv blog, Rockpaperfood, byder på comfort food i form af Doublefried fries med estragonmayo og chilimayo, og han har leget med Signes Mad. Signe viger ikke tilbage for et godt bagværk, og har bagt en Kringle med creme og remonce. Yummy x 2, siger jeg bare.

At Hva´ska´vi ha´? og Hvad skal vi bage? lige skulle parres, var ret skægt. Den ene byder på ærtesuppe og knækbrød, den anden på Porretærter på rugbund.

* * * * *

Det har igen været en eventyrlig rejse igennem de mange indlæg, jeg har smilet, grinet, beundret, sukket og klappet, men mest af alt har jeg savlet. Og så er jeg glad som bare pokker – glad for at I gad igen, glad for alle de søde ord og glad over at så mange er med på idéen.

Af hjertet tak alle sammen!

Med så mange tilkendegivelser om lysten til at deltage i en tredje runde af Madblogger Udfordringen, er idéen allerede nu i støbeskeen, idéen til hvad udfordringen nøjagtig skal lyde på, så stay tuned.

– Jeg vil løfte sløret så meget, og sige at det bliver noget med nogle bundne ingredienser …

 

 

 

 

 

10 tanker om "Madblogger Udfordringen #2 – sådan gik det!"

    1. Jeg har også nydt at læse mig igennem mangfoldigheden af indlæg, Nethe!
      Er en masse kommentarer bagud, men de kommer.

      Tak skal du have, det i sig selv var lidt af en udfordring at skulle skrive dette indlæg!

      Kh Nada

    1. Tak Jakob, ja det er ikke sådan lige overstået på en studs, at skrive sådan et indlæg her bla., men jeg hygger mig jo gevaldigt med det.

      Tak fordi du gad at lege med, og fedt du er frisk på en runde mere!

      Nada

  1. Hold fast en kreativitet – jeg må hellere oppe mig i næste udfordring. Tak fordi du tager initiativ til disse sjove tiltag – specielt fordi jeg har fået øje på inspirerende madblogs jeg ikke kendte inden….

    //Marian

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *